Konferans: 'Yol Ayrımındaki Gençlik'

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Yönetimi ana bilim dalı başkanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU, okulumuzda 'Yol Ayrımındaki Gençlik' konulu konferans verdi.

22.10.2023 234

Cemaloğlu, gençlerin 21. yüzyılda başarılı ve mutlu bireyler olmaları adına ciddi tavsiyeler verdi. Öğrencilerin hangi donanımlara sahip olması durumunda başarıyı yakalayacağını en somut örneklerle anlattı. Genel anlamda sadece meslek sahibi olmanın artık yeterli olmadığı, aynı zamanda dürüst, güvenilir, çalışkan, azimli ve yılmaz bir kişilik olunması gerekliliğinden bahsetti."Başarı, her bireyde bağımlılık yaratır. Başardıkça, daha yeni şeyleri başarmak için daha çok çalışmaya başlar." diyerek gençlere başarılı olmanın avantajlarını anlatırken aynı zamanda "Başarı ayağınıza gelmez, sizin gidip almanız hatta koparmanız gerekebilir." diyerek başarı için disiplinli çalışmanın ve azmin, yılmazlık becerisinin önemini ortaya koydu. Okumak ile ilgili "Beynini beslenmeyen, kitap okuyup bilgi düzeyini artırmayan bireylerin yaşam kaliteleri artmaz." diyerek sadece okul döneminde değil, yaşam boyu okumanın insanın kaliteli bir hayat sürmesine yardımcı olacağını anlattı. İnsan beyni sözcüklerle düşünür. Ne kadar çok sözcük bilir ise o kadar güzel konuşur ve yazar. Aynı zamanda ilginç şeyler düşünebilir. Beynin yakıtı bilgidir. Yakıt olmadan nasıl otomobiller gidemez, yol alamazsa, beyin de hiçbir şey üretemez."

Etkileyici sunumu için Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU hocamıza çok  teşekkür ediyoruz.

22-10-202322-10-202322-10-202322-10-202322-10-202322-10-202322-10-2023