'Dilimizin Zenginlikleri Projesi Deneme Yazma' Yarışması

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencilerin söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amacıyla lise öğrencileri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından DENENME YAZMA yarışması düzenlenmiştir.

05.01.2024 623

YARIŞMA ŞARTLARI

•Yarışmaya  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî / özel temel öğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

•Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

•Yarışmaya katılım ücretsizdir.

•Her öğrenci yarışmaya deneme türünde yalnız bir eserle katılabilecektir.

•Başvuru yapılan eserin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

•Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

•Katılımcı eserlerinin her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması şartı bulunmaktadır. Eserlerin tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise eser değerlendirilmeye alınmayacak / derece aldıysa iptal edilecektir. Eser sahibi bu noktada hiçbir hak iddia edemeyecektir.

•Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımı ile ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

Hikâye ve denemelerin konusu : Dîvan-ı Lugâti’t-Türk okumaları kapsamında deneme yazılması

•Eserler bilgisayar ortamında A4 dosya kâğıdı boyutunda Word formatında 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

•Eserler en az 2 sayfa, en fazla 4 sayfa olmalıdır.

•EK-1, EK-2 ve EK-3 ile birlikte öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Biçimsel ve teknik şartları taşımayan, yarışma takvimine uygun olarak teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

•Eserlerin ön yüzünde katılımcının adı soyadı bulunmamalıdır. Eserde sadece son sayfanın arka kısmında 12 punto ile katılımcının adı soyadı, okulu, sınıfı, ilçesi yazılacaktır. Eser sahibinin ismi, okulu (açık adresi ile birlikte) gibi bilgiler (Ek-1) Veli İzin Belgesi’nde (Başvuru Formu) belirtilecektir.

•Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eser ile ilgili her türlü tasarruf hakkına sahiptir.

•Başvurusunu tamamlayan her katılımcı şartnamedeki tüm hususları kabul etmiş sayılacaktır.

•Okullarda her sınıf düzeyinde ayrı ayrı değerlendirme yapılmayacak, tüm sınıflar bir bütün olarak değerlendirilecektir. (Örnek : 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri arasından sadece bir birinci seçilecektir.)

Son Katılım Tarihi ( Eserin Teslim Tarihi) : 11/ 01/ 2024