TEKNOFEST 2024 Başvuruları Başladı

TEKNOFEST 2024 Başvuruları Başladı

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturarak Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali teknoloji yarışmalarına başvurular başlamıştır. 

21.12.2023 89

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek olup, TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecektir. 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistem Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacaktır.

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına katılacak öğrenciler, danışmanlık yapacak öğretmenler ve okullarımız için yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgilere https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/ adresinden ulaşabilecektir.